Τα Φροντιστήρια
2310.747373
δίπλα στους υποψήφιους των Αμπελοκήπων Μενεμένης
που επιθυμούν να περάσουν σε
Στρατιωτικές Σχολές ή ΕΛ.ΑΣ.
Επιτυχίες των Μαθητών μας!!
Ψυχοτεχνικά Τεστ για υποψήφιους Στρατιωτικών Σχολών και Αστυνομίας
http://tsekuras-frontistiria.blogspot.com/2011/02/o_18.html
Προσοχή! στο τέλος της σελίδας θα βρείτε τις Ειδικές Κατηγορίες Μαθητών
που εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές με μειωμένα Μόρια
Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)
α. Έδρα της ΣΣΑΣ Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
β. Επιστημονικά πεδία στα οποία ανήκει η ΣΣΑΣ Η Σχολή διαιρείται σε δύο πτέρυγες εκ των οποίων:
Η Πτέρυγα Υγειονομικού στην οποία εντάσσονται τα Τμήματα: Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού, Κτηνιατρικού που ανήκουν στο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας και το Τμήμα Ψυχολόγων που ανήκει στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών, Κοινωνικών Επιστημών. Η Πτέρυγα των άλλων Σωμάτων στην οποία εντάσσονται τα Τμήματα Στρατολογικού και Οικονομικού, που ανήκουν στα Επιστημονικά Πεδία των Ανθρωπιστικών, Νομικών, Κοινωνικών Επιστημών και στις Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης αντίστοιχα.
γ. Διάρκεια φοιτήσεως και χρόνος Υποχρεωτικής Παραμονής στο Στράτευμα μετά την Αποφοίτηση.
Η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια για το Ιατρικό, 5 για το Κτηνιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Τμήμα και 4 χρόνια για το Οικονομικό, Στρατολογικό και Ψυχολογικό Τμήμα. Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι υποχρεωμένοι μετά την αποφοίτησή τους να μείνουν στο στράτευμα: Οι Ιατροί 12 χρόνια, οι Κτηνίατροι, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί 10 χρόνια και οι Οικονομικοί, Στρατολόγοι και Ψυχολόγοι 8 χρόνια.
δ. Ειδικότητες και χρόνος εντάξεως σ’ αυτές.
Οι μαθητές- τριες της Σχολής έχουν από τη στιγμή της φοιτήσεώς των τις ειδικότητες των Τμημάτων αυτής, εις τα οποία πρόκειται να φοιτήσουν ως επιτυχόντες- ουσες των Πανελληνίων Εξετάσεων ή του Ενιαίου Λυκείου.
ε. Γενικά Θέματα παρεχομένης Εκπαιδεύσεως και Ευκολιών στη Σχολή
Η εκπαίδευση των μαθητών- τριων είναι Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική. Η Ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται στις αντίστοιχες Σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλλονίκης, εκπαιδεύονται σε αυτό όπως όλοι οι άλλοι ιδιώτες φοιτητές και έχουν τις ίδιες με αυτούς υποχρεώσεις. Η στρατιωτική εκπαίδευση διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
στ. Βαθμός Αποφοιτήσεως
Οι σπουδαστές- τριες που παίρνουν το πτυχίο της Σχολής του Πανεπιστημίου, στην οποία φοιτούν και τελειώνουν με επιτυχία τη στρατιωτική τους εκπαίδευση, αποφοιτούν από τη ΣΣΑΣ και ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι ή Ανθυποσμηναγοί ανάλογα με τον κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο κατανέμονται.
ζ. Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής βαρύνουν το Δημόσιο και επιπλέον λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.
Ταχυδρομική Διεύθυνση
Πλήθωνος Γεμιστού 1 Τ.Κ. 54638
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310- 962190- 1- 2 , 2310- 216948
Σχολή Ικάρων (ΣΙ)
Επιστημονικά Πεδία στα οποία ανήκει η Σχολή Ικάρων: Η Σχολή Ικάρων (ΣΙ) ανήκει στα Επιστημονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.
Ειδικότητες: Στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) λειτουργεί Τμήμα Αεροπορικών Επιστημών με κατευθύνσεις Ιπταμένων και Μηχανικών στις οποίες εντάσσονται από την αρχή οι υποψήφιοι σύμφωνα με τη δήλωση τους στο μηχανογραφικό δελτίο.
Εισαγωγικές εξετάσεις: Η κατάταξη των νέων μαθητών (ανδρών-γυναικών) στην πρώτη τάξη της Σχολής Ικάρων, γίνεται κάθε χρόνο, ύστερα από διαγωνισμό που διενεργείται μέσω των γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 17 και 21 ετών και να κατέχουν, απολυτήριο Λυκείου ή να είναι κάτοχοι τίτλου Σπουδών που να τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Επιπλέον, οι υποψήφιοι υφίστανται ειδικές προκαταρκτικές εξετάσεις, δηλαδή λεπτομερή υγειονομική, αθλητική και ψυχοτεχνική εξέταση, οι οποίες διενεργούνται μετά από τις Γενικές Εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).
Γενικά Θέματα παρεχόμενης εκπαιδεύσεως: Η εκπαίδευση που παρέχεται στη Σχολή διακρίνεται σε ακαδημαϊκή, στρατιωτική, αθλητική (επιπλέον δε για τους Ίκαρους του Τμήματος Ιπταμένων και σε πτητική).
Οι Ίκαροι της κατεύθυνσης Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών διαγράφονται από το Τμήμα αυτό λόγω πτητικής ανεπάρκειας, εισάγονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στο πρώτο έτος σπουδών της επόμενης Σχολής ή Τμήματος της προτίμησης τους στο μηχανογραφικό δελτίο, για την οποία είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον τη συνολική βαθμολογία του τελευταίου εισαγομένου, με βάση τα αποτελέσματα επιλογής του έτους εισαγωγής τους στη Σχολή από την οποία διαγράφονται.
Οι Ίκαροι της κατεύθυνσης Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, που στο 2° ή 3° έτος σπουδών αποτυγχάνουν στην πτητική εκπαίδευση ή κρίνονται υγειονομικά ακατάλληλοι για το ιπτάμενο προσωπικό, κατάλληλοι όμως για το προσωπικό εδάφους, δύναται να εντάσσονται κατόπιν αιτήσεως τους, σε Τμήματα Ελεγκτών Αεράμυνας που συγκροτούνται ανάλογα με τις εκάστοτε υφιστάμενες ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι Ίκαροι της κατεύθυνσης Μηχανικών, με το πέρας του 1ου έτους σπουδών, εντάσσονται σε μία από τις ειδικότητες (Μηχανικών Αεροσκαφών, Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Αεροπορικών Εγκαταστάσεων) σύμφωνα με τις εκάστοτε υφιστάμενες ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι μαθητές των παραπάνω κατευθύνσεων κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με την άδεια του Διοικητού της Σχολής, τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής.
Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής βαρύνουν το Δημόσιο και επιπλέον λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.
Βαθμός Αποφοιτήσεως
Σε όλους τους επιτυχόντες αποφοίτους απονέμεται ο βαθμός του Ανθυποσμηναγού.
Η Σχολή Ικάρων υπάγεται
στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ)
και έχει την έδρα της
στο αεροδρόμιο της 123 ΠΤΕ (Δεκέλεια).
Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού
Τηλ : 210-3630076, Σόλωνος 34 - Κολωνάκι
Τηλ : 210-3630076, Σόλωνος 34 - Κολωνάκι
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Σ.Σ.Ε.
Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών Η αποστολή της Σχολής Ευελπίδων Σ.Σ.Ε. είναι να παρέχει στο Στρατό Ξηράς τους Μονίμους Αξιωματικούς των Όπλων και των Σωμάτων με γενική παιδεία, γενική στρατιωτική εκπαίδευση, καλλιέργεια και ανάπτυξη των στρατιωτικών αρχών και της στρατιωτικής αγωγής.
Η Σ.Σ.Ε. είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα του κράτους, ισότιμο με τα υπόλοιπα ιδρύματα πανεπιστημιακού επιπέδου και η φοίτηση διαρκεί 4 έτη. Οι Ευέλπιδες
Επαγγελματική Εξέλιξη
Μετά την αποφοίτηση του από τη Σχολή ο Εύελπις ονομάζεται Ανθυπολοχαγός και σταδιοδρομεί ως μόνιμος αξιωματικός του Στρατού, έχοντας υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα τουλάχιστον 12 χρόνια.
Η βαθμολογική εξέλιξη του ως αξιωματικού ακολουθεί την εξής χρονολογική πορεία:
Ανθυπολοχαγός
|
3 έτη
|
Υπολοχαγός
|
4 έτη
|
Λοχαγός
|
5 έτη
|
Ταγματάρχης
|
4 έτη
|
Αντισυνταγματάρχης
|
5 έτη
|
Συνταγματάρχης,
Ταξίαρχος,
Υποστράτηγος, Αντιστράτηγος
Στρατηγός
|
Ανάλογα με
τις ανάγκες
της υπηρεσίας
|
Επίσης, ο Εύελπις έχει δυνατότητα περαιτέρω εκπαίδευσης σε Σχολές του εσωτερικού και του εξωτερικού, προκειμένου να ασκηθεί στη χρήση των όπλων και των συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας. Εάν το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του σε άλλο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Η εγγραφή και η φοίτηση ρυθμίζεται σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν για κάθε ίδρυμα. Οι αξιωματικοί υπηρετούν κατά μέσο όρο τρία χρόνια σε κάθε Φρουρά σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αλλά τους δίνονται και ευκαιρίες για τοποθετήσεις σε θέσεις Πρεσβειών, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, κτλ.
Εκπαίδευση
Η συνολική εκπαίδευση των Ευελπίδων χωρίζεται σε τρεις κύριους τομείς: Α. Ακαδημαϊκή εκπαίδευση,
Β. Εφαρμοσμένη Στρατιωτική εκπαίδευση,
Γ. Σωματική Αγωγή - Αθλητισμός.
Β. Εφαρμοσμένη Στρατιωτική εκπαίδευση,
Γ. Σωματική Αγωγή - Αθλητισμός.
Προϋποθέσεις εισαγωγής
Για να εισαχθεί ένας υποψήφιος στη Σχολή Ευελπίδων θα πρέπει: Να είναι Έλληνας το γένος, Να είναι κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου με διαγωγή τουλάχιστον "ΚΟΣΜΙΑ", Να έχει ηλικία από 17 μέχρι 21 ετών, Να έχει ανάστημα πάνω από 1,65 για τους άντρες και πάνω από 1,55 για τις γυναίκες, Να είναι υγιής με άρτια σωματική διάπλαση, Να είναι άγαμος, Να μην έχει καταδικαστεί ή διώκεται για διάφορα εγκλήματα, Να υποστεί επιτυχώς τις προκαταρκτικές εξετάσεις που γίνονται από τη Σχολή και περιλαμβάνουν ψυχομετρικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.
Άλλες Πληροφορίες
Οι Ευέλπιδες, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους διαμένουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Οι Ευέλπιδες διδάσκονται επίσης χορό και μουσική. Η όλη εκπαίδευση τους συμπληρώνεται με διαλέξεις γενικής μορφώσεως, με διάφορες επισκέψεις μορφωτικού σκοπού και με πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ταξιδιών στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Από το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999 οι Ευέλπιδες ΙΙΙης τάξεως κατά τη διάρκεια της θερινής εκπαιδεύσεως, εκπαιδεύονται επί εθελοντικής βάσεως στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και λαμβάνουν το πτυχίο του αλεξιπτωτιστή και οι Ευέλπιδες της ΙΙας τάξεως εκπαιδεύονται στον ανορθόδοξο πόλεμο στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου, λαμβάνοντας το αντίστοιχο πτυχίο.
Πληροφορίες
Τμήμα Εισαγωγικών Εξετάσεων
Το Τμήμα Εισαγωγικών Εξετάσεων είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων των υποψηφίων Ευελπίδων. Τηλ. 210-8970223
Το Τμήμα Εισαγωγικών Εξετάσεων είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων των υποψηφίων Ευελπίδων. Τηλ. 210-8970223
Μέσω αλληλογραφίας
Διεύθυνση
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
16673, Βάρη
Διεύθυνση
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
16673, Βάρη
Τηλ. 210-8904000, 210-8970216, 210-8970219, 210-8970229
Fax 210-8970232
Fax 210-8970232
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων(ΣΝΔ)
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) είναι Ανωτάτη Σχολή ισότιμη με τα άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του κράτους υπαγόμενη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αποστολή της Σχολής είναι:
Α. η παροχή κατάλληλης θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, στρατιωτικής, ναυτικής και φυσικής αγωγής ώστε οι αποφοιτώντες Ναυτικοί Δόκιμοι να καταστούν ικανοί Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και
Β. η προαγωγή της Ναυτικής επιστήμης και έρευνας. Στη Σχολή εκπαιδεύονται Μάχιμοι και Μηχανικοί Ναυτικοί Δόκιμοι με τετραετή φοίτηση.
Οι Ελληνες σπουδαστές εισάγονται μέσω του γενικού συστήματος εισαγωγής φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ) με προϋπόθεση την επιτυχή τους συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις (υγειονομική εξέταση, αθλητική και ψυχοτεχνική δοκιμασία). Στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών και αλλοδαποί σπουδαστές φοιτούν στη Σχολή. Τέλος, η ΣΝΔ παρέχει μονοετή εκπαίδευση στους Δόκιμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος.
Η χειμερινή περίοδος εκπαιδεύσεως (Σεπτέμβριος-Ιούνιος) είναι αφιερωμένη στην ακαδημαϊκή, ναυτική και στρατιωτική εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων. Η θερινή περίοδος εκπαιδεύσεως (Ιούνιος-Αύγουστος) εστιάζεται στην πρακτική κατάρτιση των Ναυτικών Δοκίμων επί πλοίου, κατά τη διάρκεια του ετήσιου εκπαιδευτικού πλού. Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι τεταρτοετείς Ναυτικοί Δόκιμοι ονομάζονται Σημαιοφόροι με Προεδρικό Διάταγμα και τοποθετούνται σε ένα από τα πλοία του Στόλου ξεκινώντας τη σταδιοδρομία τους ως Αξιωματικοί του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων βρίσκεται στη διεύθυνση:Τέρμα Λεωφόρου Χατζηκυριακού /
Χατζηκυριάκειο-Πειραιά,
ΤΚ: 18503,
ΤΗΛ: 210-4512751 & 210-4537959
Η Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να αποκτήσουν το σύνολο των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καθηκόντων τους.
Τομείς
Τεχνικοί, Διοικητικοί
Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη. Το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν οι εκπαιδευόμενοι, είναι διαμορφωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε: να τους παρέχει την αναγκαία θεωρητική εκπαίδευση, να τους εμφυσήσει τις στρατιωτικές αξίες, αγάπη προς την πατρίδα σεβασμό των δημοκρατικών ιδεωδών, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, αφοσίωση προς το στρατιωτικό καθήκον, να τους προσφέρει συστηματική σωματική προετοιμασία και στρατιωτική εκπαίδευση που θα είναι απαραίτητη στην άσκηση των καθηκόντων τους ως στρατιωτικοί.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται μόνιμοι λοχίες και έχουν την υποχρέωση παραμονής στο στρατό για 9 τουλάχιστον χρόνια. Μετά από ένα έτος υπηρεσίας οι μόνιμοι λοχίες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων, που δέχεται κάθε χρόνο στον κύκλο σπουδών της ένα ποσοστό 20% επιπλέον του αριθμού των εισαγομένων. Κατ' αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους της ΣΜΥ να γίνουν Ευέλπιδες και να ακολουθήσουν την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία του μονίμου αξιωματικού. Η βαθμολογική εξέλιξη των μόνιμων λοχιών στην ιεραρχία της στρατιωτικής κλίμακας ακολουθεί την παρακάτω πορεία: Μετά από 9 έως 12 χρόνια υπηρεσίας στους ενδιάμεσους βαθμούς ο μόνιμος λοχίας μπορεί να προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, Ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας μπορεί να προάγεται, στη συνέχεια μέχρι του βαθμού του αντισυνταγματάρχη ή και του συνταγματάρχη (εφόσον διαθέτει πτυχίο ανώτατης σχολής). Απόφοιτοι της ΣΜΥ επανδρώνουν επίσης: την Αεροπορία Στρατού ως χειριστές ή μηχανικοί ελικοπτέρων και αεροσκαφών), τις ειδικές δυνάμεις ως αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς, πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι, το σώμα πληροφορικής ως χειριστές ή προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Άλλες πληροφορίες
Οι υποψήφιοι εισάγονται στη Σχολή μέσω των γενικών εξετάσεων. Επίσης οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αθλητική και ψυχοτεχνική δοκιμασία και υγειονομικές εξετάσεις
Προσοχή!!
Από την Σ.Μ.Υ. περνάς με Ενδοστρατιωτικές Εξετάσεις στην Σ.Σ.Ε.
ενημερώσου:
http://tsekuras-frontistiria.blogspot.com/2011/04/blog-post_16.html
Η Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση υπαξιωματικών διαφόρων ειδικοτήτων που θα διαθέτουν τα απαραίτητα πνευματικά, ηθικά και επαγγελματικά εφόδια, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους ανατίθεται μέσα σ' ένα τεχνολογικά υψηλού επιπέδου μηχανισμό- εκείνον της Πολεμικής Αεροπορίας- και σ' έναν ευαίσθητο επιχειρησιακά χώρο - τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Διάρκεια Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται σμηνίες, έχουν την υποχρέωση παραμονής στην Πολεμική Αεροπορία για 9 τουλάχιστον χρόνια και σταδιοδρομούν ως μόνιμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Από την ημερομηνία της κατάταξης τους στη Σχολή, ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμη υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: στο βαθμό του Σμηνία : 3 έτη στο βαθμό του Επισμηνία : 3 έτη στο βαθμό του Αρχισμηνία: 3 έτη στο βαθμό του Ανθυπασπιστή: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΤΥΑ, εκ των οποίων τα 2 χρόνια στο βαθμό του Ανθυπασπιστού. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του Αξιωματικού (Ανθυποσμηναγού) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του Αντισμηνάρχου ή Σμηνάρχου (εάν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει Πτυχίο ΑΕΙ). Στην περίπτωση αυτή ο αξιωματικός αποστρατεύεται με σύνταξη Σμηνάρχου.
Άλλες πληροφορίες
Οι υποψήφιοι εισάγονται στη Σχολή μέσω των γενικών εξετάσεων και υποβάλλονται σε αθλητική δοκιμασία και υγειονομικές εξετάσεις.
Η Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση υπαξιωματικών διαφόρων ειδικοτήτων που θα διαθέτουν τα απαραίτητα πνευματικά, ηθικά και επαγγελματικά εφόδια, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους ανατίθεται μέσα σε ένα τεχνολογικά υψηλού επιπέδου μηχανισμό- εκείνον της Πολεμικής Αεροπορίας- και σ' έναν ευαίσθητο επιχειρησιακά χώρο - τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Διάρκεια Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται σμηνίες, έχουν την υποχρέωση παραμονής στην Πολεμική Αεροπορία για 9 τουλάχιστον χρόνια και σταδιοδρομούν ως μόνιμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Από την ημερομηνία της κατάταξης τους στη Σχολή, ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμος υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: στο βαθμό του σμηνία : 3 έτη στο βαθμό του επισμηνία: 3 έτη στο βαθμό του αρχισμηνία: 3 έτη στο βαθμό του ανθυπασπιστή: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής
στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΥΔ, εκ των οποίων τα 2 στο βαθμό του Ανθυπασπιστή. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του αξιωματικού (Ανθυποσμηναγού) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του Αντισμηνάρχου ή Σμηνάρχου (εάν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ) και η αποστράτευση γίνεται με σύνταξη Σμηνάρχου.
Άλλες πληροφορίες
Οι υποψήφιοι εισάγονται στη Σχολή μέσω των Γενικών εξετάσεων. Επίσης υποβάλλονται σε αθλητική δοκιμασία και υγειονομικές εξετάσεις. Από το 1996 καθιερώθηκε η εισαγωγή γυναικών στη Σχολή.
Η Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καθηκόντων τους.
Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη. Το πρόγραμμα που παρακολουθούν οι εκπαιδευόμενοι, είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να τους παρέχει: την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση την απαραίτητη ναυτική αγωγή τη γενική και ειδική θεωρητική εκπαίδευση την ενδεδειγμένη πρακτική εκπαίδευση
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται Κελευστές, έχουν την υποχρέωση παραμονής στο Πολεμικό Ναυτικό για 9 τουλάχιστον χρόνια και σταδιοδρομούν ως μόνιμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Από την ημερομηνία της κατάταξης τους στη Σχολή, ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμος υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: στο βαθμό του Κελευστού: 3 έτη στο βαθμό του Επικελευστού: 3 έτη στο βαθμό του Αρχικελευστού: 3 έτη στο βαθμό του Ανθυπασπιστού: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΜΥΝ, εκ των οποίων τα 2 στο βαθμό του Ανθυπασπιστού. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του αξιωματικού (σημαιοφόρου) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του αντιπλοιάρχου ή πλοιάρχου. Εάν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ η αποστράτευση γίνεται με σύνταξη πλοιάρχου.
Άλλες πληροφορίες
Στη ΣΜΥ εισάγονται οι υποψήφιοι που έχουν απολυτήριο Λυκείου με διαγωγή τουλάχιστον "ΚΟΣΜΙΑ" είναι άγαμοι έχουν ανάστημα οι άνδρες πάνω από 1.65 και οι γυναίκες πάνω από 1,55 Οι υποψήφιοι υποβάλλονται και σε υγειονομική εξέταση, σε αθλητική δοκιμασία και δοκιμασία επιλογής Από το ακαδημαϊκό έτος 1996-97 στο Διοικητικό Τμήμα της Σχολής εισάγονται και γυναίκες σε ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισαχθέντων.
Σκοπός της Σχολής αυτής είναι να καταρτίζει νοσηλευτές - νοσηλεύτριες με την ανάλογη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση για τις νοσηλευτικές ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών
Η φοίτηση διαρκεί 4 έτη και υλοποιείται μέσα από θεωρητικά μαθήματα, κλινική άσκηση, στρατιωτική εκπαίδευση και κοινωνική παιδεία.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Με την αποφοίτηση τους οι σπουδαστές-στριες της ΣΑΝ ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι και Ανθυποσμηναγοί του Υγειονομικού και τοποθετούνται για υπηρεσία στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την αποφοίτηση τους από τη Σχολή, έχουν υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα για δώδεκα έτη. Οι αξιωματικοί νοσηλευτικής εξελίσσονται μέχρι το βαθμό του Ταξιάρχου. Οι αξιωματικοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους προκειμένου να αποκτήσουν: μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών νοσηλευτικές ειδικότητες (Χειρουργική, Παθολογική, Ψυχιατρική) εξειδίκευση στην καταδυτική και αεροπορική νοσηλευτική Επίσης, μπορούν να διευρύνουν τον κύκλο των γνώσεων τους συμμετέχοντες σε επιμορφωτικά σεμινάρια και Σχολές (Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, Σχολή Εθνικής Άμυνας, Σχολή Κατώτερων Επιτελών Αεροπορίας, κλπ.)
Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Για την εισαγωγή ενός νέου / μίας νέας στη ΣΑΝ πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις: να είναι άγαμος/η, να έχει λευκό ποινικό μητρώο, Η εισαγωγή γίνεται μέσω των Γενικών εξετάσεων, Οι υποψήφιοι, υποβάλλονται και σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές εξετάσεις (Τests) και αθλητικές δοκιμασίες,
Άλλες πληροφορίες Οι μαθητές/τριες κατά το διάρκεια της φοίτησης τους παραμένουν και σιτίζονται εντός της Σχολής.
Τα δικαιολογητικά στη προκύρηξη
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΣΣΕ - ΣΝΔ - ΣΙ - ΣΣΑΣ - ΣΑΝ)
(2) Δύο (2) φωτογραφίες κεφαλής, κατά προτίμηση έγχρωμες, εμπρόσθιας όψεως του υποψηφίου διαστάσεων 3X4 εκατοστά. Στο πίσω μέρος κάθε μιας φωτογραφίας πρέπει να γράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου καθαρά.
(3) Οι υποψήφιοι-ες των Σχολών υποβάλλουν φωτοαντίγραφο (Φ/Α) απολυτηρίου επικυρωμένο, εφόσον έχουν αποφοιτήσει την παρελθούσα εκπαιδευτική περίοδο και παλαιότερα. Αυτοί που αποφοιτούν την παρούσα εκπαιδευτική περίοδο, βεβαίωση του Λυκειάρχου ότι είναι μαθητές της Γ' Λυκείου και ότι η διαγωγή τους μέχρι την ημερομηνία εκδόσεως της είναι τουλάχιστον "ΚΟΣΜΙΑ" ή "Β". (Υπόδειγμα 8).
Εφόσον ο Λυκειάρχης αρνηθεί την έκδοση αυτής της βεβαιώσεως, θα αναφέρεται αυτό σε ιδιαίτερη υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφεται από τον ενήλικο υποψήφιο ή για τον ανήλικο από τον ασκούντα ή τους ασκούντες τη γονική μέριμνα ή επιτροπεία θεωρούμενου του γνησίου της υπογραφής από την αρμοδία Αστυνομική Αρχή.
(4) Επιπρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον ο υποψήφιος υπάγεται σε μια από τις ειδικές κατηγορίες, όπως αναλύονται στο Παράρτημα "Β".
(5) Επικυρωμένη φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.
(6) Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας στο οποίο να φαίνεται η ιθαγένεια, ως Υπόδειγμα "1".
(7) Επισημαίνεται ότι, όσα δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί από ξένη Κρατική αρχή ή Οργανισμό ή Ίδρυμα και για το λόγο αυτό είναι γραμμένα σε ξένη γλώσσα, διάφορη της Ελληνικής, θα πρέπει προκειμένου να γίνουν δεκτά να είναι επικυρωμένα και μεταφρασμένα στα Ελληνικά ή από Ελληνική Διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Σ.Μ.Υ.
ΣκοπόςΗ Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να αποκτήσουν το σύνολο των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καθηκόντων τους.
Τομείς
Τεχνικοί, Διοικητικοί
Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη. Το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν οι εκπαιδευόμενοι, είναι διαμορφωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε: να τους παρέχει την αναγκαία θεωρητική εκπαίδευση, να τους εμφυσήσει τις στρατιωτικές αξίες, αγάπη προς την πατρίδα σεβασμό των δημοκρατικών ιδεωδών, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, αφοσίωση προς το στρατιωτικό καθήκον, να τους προσφέρει συστηματική σωματική προετοιμασία και στρατιωτική εκπαίδευση που θα είναι απαραίτητη στην άσκηση των καθηκόντων τους ως στρατιωτικοί.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται μόνιμοι λοχίες και έχουν την υποχρέωση παραμονής στο στρατό για 9 τουλάχιστον χρόνια. Μετά από ένα έτος υπηρεσίας οι μόνιμοι λοχίες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων, που δέχεται κάθε χρόνο στον κύκλο σπουδών της ένα ποσοστό 20% επιπλέον του αριθμού των εισαγομένων. Κατ' αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους της ΣΜΥ να γίνουν Ευέλπιδες και να ακολουθήσουν την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία του μονίμου αξιωματικού. Η βαθμολογική εξέλιξη των μόνιμων λοχιών στην ιεραρχία της στρατιωτικής κλίμακας ακολουθεί την παρακάτω πορεία: Μετά από 9 έως 12 χρόνια υπηρεσίας στους ενδιάμεσους βαθμούς ο μόνιμος λοχίας μπορεί να προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, Ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας μπορεί να προάγεται, στη συνέχεια μέχρι του βαθμού του αντισυνταγματάρχη ή και του συνταγματάρχη (εφόσον διαθέτει πτυχίο ανώτατης σχολής). Απόφοιτοι της ΣΜΥ επανδρώνουν επίσης: την Αεροπορία Στρατού ως χειριστές ή μηχανικοί ελικοπτέρων και αεροσκαφών), τις ειδικές δυνάμεις ως αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς, πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι, το σώμα πληροφορικής ως χειριστές ή προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Άλλες πληροφορίες
Οι υποψήφιοι εισάγονται στη Σχολή μέσω των γενικών εξετάσεων. Επίσης οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αθλητική και ψυχοτεχνική δοκιμασία και υγειονομικές εξετάσεις
Προσοχή!!
Από την Σ.Μ.Υ. περνάς με Ενδοστρατιωτικές Εξετάσεις στην Σ.Σ.Ε.
ενημερώσου:
http://tsekuras-frontistiria.blogspot.com/2011/04/blog-post_16.html
Στρατιωτική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ)
Τρίκαλα
Τρίκαλα
Τηλ.: 24310-38635, -7, 39632. 23950
Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ)
ΣκοπόςΗ Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση υπαξιωματικών διαφόρων ειδικοτήτων που θα διαθέτουν τα απαραίτητα πνευματικά, ηθικά και επαγγελματικά εφόδια, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους ανατίθεται μέσα σ' ένα τεχνολογικά υψηλού επιπέδου μηχανισμό- εκείνον της Πολεμικής Αεροπορίας- και σ' έναν ευαίσθητο επιχειρησιακά χώρο - τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Διάρκεια Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται σμηνίες, έχουν την υποχρέωση παραμονής στην Πολεμική Αεροπορία για 9 τουλάχιστον χρόνια και σταδιοδρομούν ως μόνιμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Από την ημερομηνία της κατάταξης τους στη Σχολή, ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμη υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: στο βαθμό του Σμηνία : 3 έτη στο βαθμό του Επισμηνία : 3 έτη στο βαθμό του Αρχισμηνία: 3 έτη στο βαθμό του Ανθυπασπιστή: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΤΥΑ, εκ των οποίων τα 2 χρόνια στο βαθμό του Ανθυπασπιστού. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του Αξιωματικού (Ανθυποσμηναγού) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του Αντισμηνάρχου ή Σμηνάρχου (εάν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει Πτυχίο ΑΕΙ). Στην περίπτωση αυτή ο αξιωματικός αποστρατεύεται με σύνταξη Σμηνάρχου.
Άλλες πληροφορίες
Οι υποψήφιοι εισάγονται στη Σχολή μέσω των γενικών εξετάσεων και υποβάλλονται σε αθλητική δοκιμασία και υγειονομικές εξετάσεις.
Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ)
Αεροπορική Βάση Καβουρίου (Δήμος Βουλιαγμένης)
Τηλ. 210-8192003, 210-2460811, 210 8193399
Fax: 210-8074605
Fax: 210-8074605
Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας ( ΣΥΔ)
ΣκοπόςΗ Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση υπαξιωματικών διαφόρων ειδικοτήτων που θα διαθέτουν τα απαραίτητα πνευματικά, ηθικά και επαγγελματικά εφόδια, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους ανατίθεται μέσα σε ένα τεχνολογικά υψηλού επιπέδου μηχανισμό- εκείνον της Πολεμικής Αεροπορίας- και σ' έναν ευαίσθητο επιχειρησιακά χώρο - τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Διάρκεια Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται σμηνίες, έχουν την υποχρέωση παραμονής στην Πολεμική Αεροπορία για 9 τουλάχιστον χρόνια και σταδιοδρομούν ως μόνιμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Από την ημερομηνία της κατάταξης τους στη Σχολή, ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμος υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: στο βαθμό του σμηνία : 3 έτη στο βαθμό του επισμηνία: 3 έτη στο βαθμό του αρχισμηνία: 3 έτη στο βαθμό του ανθυπασπιστή: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής
στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΥΔ, εκ των οποίων τα 2 στο βαθμό του Ανθυπασπιστή. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του αξιωματικού (Ανθυποσμηναγού) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του Αντισμηνάρχου ή Σμηνάρχου (εάν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ) και η αποστράτευση γίνεται με σύνταξη Σμηνάρχου.
Άλλες πληροφορίες
Οι υποψήφιοι εισάγονται στη Σχολή μέσω των Γενικών εξετάσεων. Επίσης υποβάλλονται σε αθλητική δοκιμασία και υγειονομικές εξετάσεις. Από το 1996 καθιερώθηκε η εισαγωγή γυναικών στη Σχολή.
Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας ( ΣΥΔ)
Αεροπορική Βάση ΣΕΔΕΣ, Δήμος Θέρμης, Θεσσαλονίκη
Αεροπορική Βάση ΣΕΔΕΣ, Δήμος Θέρμης, Θεσσαλονίκη
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)
ΣκοπόςΗ Σχολή έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καθηκόντων τους.
Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 έτη. Το πρόγραμμα που παρακολουθούν οι εκπαιδευόμενοι, είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να τους παρέχει: την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση την απαραίτητη ναυτική αγωγή τη γενική και ειδική θεωρητική εκπαίδευση την ενδεδειγμένη πρακτική εκπαίδευση
Επαγγελματική Εξέλιξη
Οι απόφοιτοι της Σχολής ονομάζονται Κελευστές, έχουν την υποχρέωση παραμονής στο Πολεμικό Ναυτικό για 9 τουλάχιστον χρόνια και σταδιοδρομούν ως μόνιμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Από την ημερομηνία της κατάταξης τους στη Σχολή, ο χρόνος προσμετράται ως συντάξιμος υπηρεσία. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε βαθμό είναι: στο βαθμό του Κελευστού: 3 έτη στο βαθμό του Επικελευστού: 3 έτη στο βαθμό του Αρχικελευστού: 3 έτη στο βαθμό του Ανθυπασπιστού: 4 έτη ή 15 έτη συνολικής στρατιωτικής θητείας από την κατάταξη στη ΣΜΥΝ, εκ των οποίων τα 2 στο βαθμό του Ανθυπασπιστού. Μετά την προαγωγή στο βαθμό του αξιωματικού (σημαιοφόρου) υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης μέχρι το βαθμό του αντιπλοιάρχου ή πλοιάρχου. Εάν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ η αποστράτευση γίνεται με σύνταξη πλοιάρχου.
Άλλες πληροφορίες
Στη ΣΜΥ εισάγονται οι υποψήφιοι που έχουν απολυτήριο Λυκείου με διαγωγή τουλάχιστον "ΚΟΣΜΙΑ" είναι άγαμοι έχουν ανάστημα οι άνδρες πάνω από 1.65 και οι γυναίκες πάνω από 1,55 Οι υποψήφιοι υποβάλλονται και σε υγειονομική εξέταση, σε αθλητική δοκιμασία και δοκιμασία επιλογής Από το ακαδημαϊκό έτος 1996-97 στο Διοικητικό Τμήμα της Σχολής εισάγονται και γυναίκες σε ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισαχθέντων.
Στρατιωτική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν)
Κ.Ε Παλάσκας, Σκαραμαγκάς Τ.Κ. 12400
Τηλ : 2105531737 – 2105531744 – 2105531750- 2105531756
Κ.Ε Παλάσκας, Σκαραμαγκάς Τ.Κ. 12400
Τηλ : 2105531737 – 2105531744 – 2105531750- 2105531756
Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)
ΣκοπόςΣκοπός της Σχολής αυτής είναι να καταρτίζει νοσηλευτές - νοσηλεύτριες με την ανάλογη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση για τις νοσηλευτικές ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών
Η φοίτηση διαρκεί 4 έτη και υλοποιείται μέσα από θεωρητικά μαθήματα, κλινική άσκηση, στρατιωτική εκπαίδευση και κοινωνική παιδεία.
Επαγγελματική Εξέλιξη
Με την αποφοίτηση τους οι σπουδαστές-στριες της ΣΑΝ ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι και Ανθυποσμηναγοί του Υγειονομικού και τοποθετούνται για υπηρεσία στα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την αποφοίτηση τους από τη Σχολή, έχουν υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα για δώδεκα έτη. Οι αξιωματικοί νοσηλευτικής εξελίσσονται μέχρι το βαθμό του Ταξιάρχου. Οι αξιωματικοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους προκειμένου να αποκτήσουν: μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών νοσηλευτικές ειδικότητες (Χειρουργική, Παθολογική, Ψυχιατρική) εξειδίκευση στην καταδυτική και αεροπορική νοσηλευτική Επίσης, μπορούν να διευρύνουν τον κύκλο των γνώσεων τους συμμετέχοντες σε επιμορφωτικά σεμινάρια και Σχολές (Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, Σχολή Εθνικής Άμυνας, Σχολή Κατώτερων Επιτελών Αεροπορίας, κλπ.)
Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Για την εισαγωγή ενός νέου / μίας νέας στη ΣΑΝ πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις: να είναι άγαμος/η, να έχει λευκό ποινικό μητρώο, Η εισαγωγή γίνεται μέσω των Γενικών εξετάσεων, Οι υποψήφιοι, υποβάλλονται και σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές εξετάσεις (Τests) και αθλητικές δοκιμασίες,
Άλλες πληροφορίες Οι μαθητές/τριες κατά το διάρκεια της φοίτησης τους παραμένουν και σιτίζονται εντός της Σχολής.
Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)
Στρατόπεδο 'ΣΑΚΕΤΑ' 'Α'
Βύρωνας, 16201 Αττική
Τηλ.: 2Ι0-7657563 (γραμματεία),
7675613-14 (δ/ση Σπουδών),
7675603 (Τμ. Εισαγ. εξετάσεων),
7675602 (Γρ. δημ.σχέσεων)
Fax: 76756I5
β. Επί του ανωτέρω ποσοστού (35%) και μέχρι ποσοστού δέκα επί τοις
εκατό (10%) επ’ αυτού, σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα άτομο,
εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:
(i) Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές
επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων
Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά
επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και
ένεκα αυτής.
(ii) Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον
πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα
αυτής.
(iii) Τέκνα Ελλήνων Μόνιμων Στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών
οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της
χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην
Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και
Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου.
- Β-2 -
Στρατόπεδο 'ΣΑΚΕΤΑ' 'Α'
Βύρωνας, 16201 Αττική
Τηλ.: 2Ι0-7657563 (γραμματεία),
7675613-14 (δ/ση Σπουδών),
7675603 (Τμ. Εισαγ. εξετάσεων),
7675602 (Γρ. δημ.σχέσεων)
Fax: 76756I5
Ειδικές Κατηγορίες Μαθητών
για Εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές με Μειωμένα Μόρια
Σε αυτές ανήκουν κυρίως τα παιδιά πολυτέκνων και οικογενειών με 3 παιδιά. Υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις που αφορούν σε πολύ μικρό αριθμό δικαιούχων, πιο αναλυτικά:
1.α. Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ−ΑΣΣΥ), επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι ποσοστού τριάντα πέντε επί τοις εκατό (35%), εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:
(i) Τέκνα πολυτέκνων.
(i) Τέκνα πολυτέκνων.
(ii) Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.
β. Επί του ανωτέρω ποσοστού (35%) και μέχρι ποσοστού δέκα επί τοις
εκατό (10%) επ’ αυτού, σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα άτομο,
εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:
(i) Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές
επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων
Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά
επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και
ένεκα αυτής.
(ii) Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον
πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα
αυτής.
(iii) Τέκνα Ελλήνων Μόνιμων Στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών
οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της
χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην
Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και
Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου.
- Β-2 -
γ. Οι Έλληνες - ίδες του εξωτερικού, του άρθρου 3 παράγραφος 1 του
ν. 1351/1983 (ΦΕΚ 56 Α΄).
ν. 1351/1983 (ΦΕΚ 56 Α΄).
Τα δικαιολογητικά στη προκύρηξη
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΣΣΕ - ΣΝΔ - ΣΙ - ΣΣΑΣ - ΣΑΝ)
ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
(1) Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση υποψηφίου: Όπως το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ "9" για όλους τους υποψήφιους.(2) Δύο (2) φωτογραφίες κεφαλής, κατά προτίμηση έγχρωμες, εμπρόσθιας όψεως του υποψηφίου διαστάσεων 3X4 εκατοστά. Στο πίσω μέρος κάθε μιας φωτογραφίας πρέπει να γράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου καθαρά.
(3) Οι υποψήφιοι-ες των Σχολών υποβάλλουν φωτοαντίγραφο (Φ/Α) απολυτηρίου επικυρωμένο, εφόσον έχουν αποφοιτήσει την παρελθούσα εκπαιδευτική περίοδο και παλαιότερα. Αυτοί που αποφοιτούν την παρούσα εκπαιδευτική περίοδο, βεβαίωση του Λυκειάρχου ότι είναι μαθητές της Γ' Λυκείου και ότι η διαγωγή τους μέχρι την ημερομηνία εκδόσεως της είναι τουλάχιστον "ΚΟΣΜΙΑ" ή "Β". (Υπόδειγμα 8).
Εφόσον ο Λυκειάρχης αρνηθεί την έκδοση αυτής της βεβαιώσεως, θα αναφέρεται αυτό σε ιδιαίτερη υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφεται από τον ενήλικο υποψήφιο ή για τον ανήλικο από τον ασκούντα ή τους ασκούντες τη γονική μέριμνα ή επιτροπεία θεωρούμενου του γνησίου της υπογραφής από την αρμοδία Αστυνομική Αρχή.
(4) Επιπρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον ο υποψήφιος υπάγεται σε μια από τις ειδικές κατηγορίες, όπως αναλύονται στο Παράρτημα "Β".
(5) Επικυρωμένη φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.
(6) Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας στο οποίο να φαίνεται η ιθαγένεια, ως Υπόδειγμα "1".
(7) Επισημαίνεται ότι, όσα δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί από ξένη Κρατική αρχή ή Οργανισμό ή Ίδρυμα και για το λόγο αυτό είναι γραμμένα σε ξένη γλώσσα, διάφορη της Ελληνικής, θα πρέπει προκειμένου να γίνουν δεκτά να είναι επικυρωμένα και μεταφρασμένα στα Ελληνικά ή από Ελληνική Διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.